Mijn naam is Ker

 

ik ben een vrouw van 43 jaar oud, afkomstig uit een arme Balinese boeren familie, we hadden het niet breed toen ik opgroeide en geld voor een opleiding was niet aanwezig. Op jonge leeftijd, 5 jaar,  ging ik fruit en drinken aan toeristen verkopen. Dit bracht een beetje extra geld voor de familie op. Op 12 jarige leeftijd ben ik gaan werken in hotels en ben onderaan begonnen met afwassen en schoonmaken, na 20 jaren had ik mijn opgewerkt als assistent manager.

Maar mijn grote droom bleef.

Ik wilde graag een eigen zaak, maar geld om te investeren was niet aanwezig, om deze droom te realiseren.

Op een gegeven moment kwam ik in contact met een Hollands echtpaar, waar ik goed bevriend mee raakte. Dit echtpaar stelde mij de vraag: 

Wat  zou je graag willen bereiken in je leven ?                      

Mijn antwoord  was uiteraard direct  mijn eigen zaak starten en dan eigen baas zijn 😊.               

Zodat mijn kinderen naar school kunnen en ook andere kinderen in de buurt helpen om  een opleiding te geven.  Want zonder educatie zullen zij hetzelfde leven leiden als ik en dat wilde ik graag veranderen voor mijn eigen kinderen en voor de kinderen in de buurt.

Het Hollandse echtpaar stelde voor om mijn twee kinderen te  adopteren, meteen zei ik: die krijgen jullie niet !!!!  Dit was natuurlijk een miscommunicatie, want het plan was niet om te adopteren, maar dat zij financieel wilden ondersteunen zodat de kinderen naar school konden gaan  en een goede opleiding zouden krijgen. Oké dat stelde mij meteen weer gerust, want mijn kinderen wegdoen, dat nooit. Ik was zo blij dat ze dat wilden doen voor mij en vooral voor mijn kinderen. Ik had dat nooit durven dromen.

Maar mijn droom was nog niet over.

Ze waren bij mijn familie geweest en zagen de omstandigheden waarin ik leefde. Zij besloten een stuk grond te kopen voor mij om me een beter toekomst te geven. En dat gebeurde, nu had ik een stuk grond en kon daar een simpel, maar wel een éigen huis op zetten.

Zo nu was ik weg van mijn familie en begon mijn nieuwe leven.

Tot mijn grootste verbazing, waren zij ook nog bereid mij te helpen om mijn eigen onderneming op te starten. Zij kwamen met het idee om een homestay te maken op de plek waar mijn huis staat.

Maar waarom wil jullie dat doen voor mij, zei ik weer. Het Hollands stel vertelde mij dat zij geloof in mij hadden en ze zeker wisten dat ik het kon en wildlen daar graag in investeren.

En nu kan ik zeggen : MIJN DROOM IS UITGEKOMEN !

P.S. Ik noem ze Hollands stel/echtpaar , omdat ze niet bij naam genoemd willen worden en dat respecteer ik.

En dat is Resort Bali Natur geworden. We heten u van harte welkom!

Ker